Recept voor Kroten met spek

Benodigdheden
2 pers.
Klaarmaken
1 uur

3 kroten
2 uien
200 gr. speklappen
100 gr. boter
6 aardappelen
peper
zout
Maak kroten schoon onder koud waterkraan en kook ze 30 min.
Haal kroten uit de pan, laat wat afkoelen en pel ze.
Hak de uien fijn.
Rasp de kroten en doe ze met de uien, een lepel zout en 25 cl.
water in de pan.
Kook het geheel nog eens 30 min.
Neem 2 verse speklapjes van ca.100 gram elk.
Smeer het spek in met peper en zout.
Verwarm de boter en bak hierin de speklapjes op een hoog vuur
kort lichtbruin.
Bak het spek daarna op een zeer laag vuur minstens 1 uur totdat
ze knapperig zijn.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout ca.45 min.
Na het afgieten de aardappels droog laten stomen met open deksel
op een laag vuur.
Serveer de kroten, het spek en de gekookte aardappelen met veel
peper.